İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

24 Aralık 2015 Perşembe

3 Renkli Patates Salatası


Kız kardeşimin misafirleri için yapmış olduğu salata çok rağbet görünce bende misafirlerime bu salatadan yapmaya karar verdim. İyi ki de vermişim. Misafirler tarafından tam not alan salata'mın tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Hem görüntü açısından mükemmel, hem de herkesin damak tadına hitap eden bir salata.Fazla söze hacet yok.Gelelim salatamızın yapılışına;

Malzemeler:

1 kilo patates
1 adet kırmızı lahana
1/2  kilo havuç 
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dere otu
1 kutu haşlanış mısır
10 adet kornişon turşu
Sıvı yağ ve tuz 
Arzuya göre baharat

Yapılışı:

1 kilo patatesi haşlıyoruz. Daha sonra haşladığınız patatesleri 3 eşit parçaya bölüyoruz.1 aşama da havuçları rendeleyip tavada mir miktar sıvı yağ ile soteliyoruz.. Derin bir kabın içine havuç ve haşlanmış patatesi baharatları ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra 2. aşama da ayırdığımız haşlanış patateslerin bir bölümünü dere otu, maydanoz ,turşu, mısır ve baharatlarla karıştırıyoruz. 3 aşamada ise kırmızı lahanayı ince ince kıyıp tuz ile ovuyoruz sonrasında ise yıkıyoruz. Kırmızı lahanayı haşladığınız patatesi, turşuyu mısırı ve baharatları karıştırıyoruz. Daha sonra ise kek kalıbının içine streç film seriyoruz. Ayrı ayrı isteğinize göre sırasıyla kek kalıbına malzemeleri döküyoruz ve iyice bastırıyoruz. Bir müddet sonrasında ters çeviriyoruz. Arzunuza göre isterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt ile yağda yaktığınız pul biberli karışımı dökebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun........




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder