İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

5 Şubat 2014 Çarşamba

Tuzlu Sirkeli Kurabiye


Tuzlu Sirkeli Kurabiye


Tırtıl ve Tuzlu Sirkeli Kurabiye


Tuzlu ve Sirkeli Kurabiyenin Yapılışı:

1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2  çay bardağı sirke 
1 tatlı kaşığı şeker
1 kabartma tozu
2 yumurta 
Bir tutam tuz
Çörek oto
Aldığı kadar un

Bir kaba önce sıvı malzemeleri koyup iyice karıştıralım.Daha sonra diğer malzemelerle beraber yumuşak bir hamur elde edelim.Arzu ettiğiniz şekil  yapalım ve  üstüne yumurta sarısı, çörek otu serpip yağlı kağıtlı tepsiye yerleştirelim. 170 derecede üstü kızarana kadar pişirelim.

Not: Bu kurabiyenin özelliği cam kavanoza koyduğunuz zaman uzun müddet taze kalması.  







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder