İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

21 Nisan 2013 Pazar

Dereotlu Peynirli Yumuşak Poğaça

 
 
Poğaça yaparken herkesin başına genellikle  bir azizlik gelebilir. Genellikle poğaça hamuru pek tutmaz ya çok sert olur, yada bir türlü kabarmaz.Ama size bir sır vereyim  yumuşak  ve güzel bir poğaça yapmak istiyorsanız buyurun o zaman nacizane poğaçamın tarifine.......
 
 
 
Malzemeler;
 
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1/2 paket margarin
1 yumurta
kabartma tozu
bir tutam tuz
dere otu
peynir
aldığı kadar Söke unu
çörek otu
 
Yapılışına gelince;
 
Önce sıvıları ve yumurta akını iyice karıştırıp daha sonra diğer malzemeleri  peyniri ve dereotunu karıştırıp çok yumuşak bir hamur elde edeceğiz.Elde ettiğimiz hamurları elimizle yuvarlayıp, üzerine yumurta sarısı ve çörek otu koyup, yağlanmış tepsiye yerleştireceğiz. 180 derecede üstü altı kızarana kadar pişirip servis edebiliriz.
 
 
Afiyet Olsun......
 
 
 
 
 
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder