İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

17 Aralık 2015 Perşembe

Pamuk Açma


Pamuk gibi açma yapmak isteyen varsa, buyursun siteme.Her zaman açma yapardım lakin; hiç bu kadar yumuşak ve güzel olmamıştı. Çocuklarınızın ve misafirlerinizin güzel sözlerine hazır olun. İşte hem bana hemde sizler için  pamuk poğaça yapmaya ne dersiniz? 



Malzemeler:

3 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta ve çöreotu
Alabildiğine un

Yapılışı:

Ilık sütün içine kuru mayayı ve şekeri ilave edip biraz kabarmasını bekliyoruz. Daha sonra derin bir kaba tuz, sıvı yağ ve sütlü karışımı döküp, tekrar karıştırıyoruz. Yavaş yavaş  unu ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenmiş hamurdan parçalar alıp, istediğiniz şekli veriyoruz. Daha sonra üzerine yumurta sarısını ve çöreotunu serpip 180 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun.........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder