İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

16 Mart 2013 Cumartesi

Bal Parmak Tatlısı

 
 
 
 

İnsanın canı tatlı birşeyler isteyince değişik şeyler yapmak istiyor.Bende farklı bir şeyler yapmak için bazı araştırmalardan sonra  bal parmak tatlısı yapmaya karar verdim. Yapılması kolay lezzetli harika bir tatlı.Misafirlerinize değişik tatlar tattırmak istiyorsanız, buyurun bal parmak tatlısı yapmaya.
 
 
Malzemeleri:
 
1 Paket Margarin
1/2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar Söke un
Üstüne bir miktar irmik
 
 
Şerbeti için;
 
4 Su bardağı şeker
4 Su bardağı su
1/2 limon
 
 
Margarin, şeker, sıvıyağ,  yumurta iyice karıştırılıp daha sonra bütün malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Daha sonra ise tezgahta uzun ince yuvarlanır.Resimdeki gibi şeritler halinde kesilip yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine irmik serpilip 170 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.Şerbeti 10 dakika kaynatılıp, bekleme alınır. Şerbet sıcak tatlı soğuk olacak .
 
Afiyet olsun........