İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

7 Ocak 2016 Perşembe

Kandil Simidi


Yerli malı haftası olunca oğlumun okulundan bize tuzlu bir şey yapmamızı rica ettiler. Bende kandil simidi yapmaya karar verdim. Hem öğretmenlere dem de öğrencilere yapacağımdan dolayı; bende biraz şekillerini küçük yaptım.Tam olarak 65 tane çıkıyor.Hem çok lezzetli hem de bereketli olan kandil simidim veliler tarafından tam not aldı.



Malzemeler:

1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2  çay bardağı sirke 
1 tatlı kaşığı şeker
1 kabartma tozu
2 yumurta 
Bir tutam tuz
Çörek oto
Aldığı kadar un


Yapılışı:


Bir kaba önce sıvı malzemeleri koyup iyice karıştıralım.Daha sonra diğer malzemelerle beraber yumuşak bir hamur elde edelim.Küçük küçük kandil simitlerini yapalım ve  üstüne yumurta sarısı, çörek otu serpip yağlı kağıtlı tepsiye yerleştirelim. 170 derecede üstü kızarana kadar pişirelim.

Afiyetler olsun.......



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder