İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

19 Kasım 2014 Çarşamba

TRİLEÇE


 

 
Balkanların en favori tatlısı, şimdilerde ise bizim gözde tatlımız olan; trileçe'nin tarifini paylaşmak istiyorum.

TRiLEÇE
Malzemeler;
5 yumurta
1 su b. toz şeker
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
3 çorba k. toz badem
5 çorba k. tepeleme un

ŞERBETİ İÇİN:
 

4 su b. süt
1 su b. toz şeker
1 su b. krema


ÜZERİ İÇİN:
 

köpürtülmüş şanti
1 paket Frambuazlı sos
1 su b. su

 
HAZIRLANIŞI:
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Toz bademi, vanilyayı ve kabartma tozunu ekliyoruz. 5 çorba kaşığı tepeleme un koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Dikdörtgen cam fırın kabını sıvıyağla yağlıyoruz.Kek karışımını kalıba döküyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 45 dakika kadar pişiriyoruz.
Şerbeti için, sütü, toz şekeri ve kremayı tencereye döküyoruz, kaynayınca altını kapatıyoruz. Şerbeti soğumaya bırakıyoruz. Frambuazlı sos yapıyoruz. Kıvamı çok koyulaşmadan ocaktan alıyoruz. Kek pişince kare kare dilimliyoruz. Üzerine soğumuş şerbeti döküyoruz. Tamamen soğumaya bırakıyoruz. Tamamen soğuyunca krem şanti sürüyoruz. Frambuazlı sosu da en üstüne dökerek servis ediyoruz.
  
Afiyet olsun.....