İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

13 Mart 2013 Çarşamba

Yağlama

 
 

 
 
 
 
 
Kayseri yöresinin favori yemeği olan  yağlamanın yapılışını sizlerle paylaşmak  istiyorum. Yağlama tam anlamıyla bomba gibi bir yemektir. Gerçekten mükemmel bir tadı vardır. Gerçi yapılması biraz uzun sürüyor ama, yemesi dakikalık diyebilirim.Gerçi hepsine yorgunluğa değer.Denerseniz şayet mutlaka iki kişi olursanız iyi olur, biri pişrme diğeri ise hamuru açmak için ideal.
 
 
Tarifine gelince;
 
 
1 Kase Söke Un
Aldığı kadar su
Yarım kabartma tozu
Bir tutam tuz.
 
Normal bir hamur yoğurulur ve yarım saat dinlendirilir.
Hamur dinlenirken;
 
 
Yarım kilo kıyma
10 adet soğan
tuz ve baharat çeşitleri
2 kaşık salça
 
Önce soğanları ince ince kıyıp yağda kavurduktan sonra kıymayı ve salçayı ekleyip daha sonra baharatlarını koyup 1 su bardağı su ile bir güzel pişmesini sağlayalım.İç malzeme hazır halde bekletelim.Daha sonra resimdeki gibi hamurları açıp teflon tavada pişirelim ve sofra bezine saralım.Bu işlemi hamur bitene kadar devam edelim.Bittikten sonra tepsiye bir hamur kanayan harçtan yayalım bu işlemi  bitene kadar devam edelim. Daha sonra ise hepsini dörde bölelim tabaklara servis yapıp; yanlarına sarımsaklı yoğurt ekleyelim.EEEEEE yağlamanın tarifi resimleri benden yanına da içecekler sizlerden şimdiden hepinize afiyet olsun........
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder