İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

11 Ocak 2013 Cuma

Mantı

 
ENFES BİR TAT

Gelelim Kayseri Usulü mantının yapılışına ;

Kişi sayısına göre unun miktarı değişir.Ben 4 kişilik bir aile için yapıyorum;
1 Kase un
1 Yumurta
Bir tutam Tuz ve Su
İç Harcı İçin;
Yarım Kilo Kıyma
2 Baş soğan
1 Tutam maydonoz
Tuz, Karabiber,Pul Biber Kimyon

Hamurun yapılışı;
Unu yumurtayı ve tuzu sert bir şekilde yoğurulu ve 30 dakika dinlenmeye bırakılır.
Soğanları rendeden geçirilip,suyu sıkılır daha sonra diğer malzemeler karıştırılarak yoğurulur.
Hamur mardane yardımıyla orta derecede açılık kesilir daha sonrada iç harcı konup kapatılır. Tuzlu ve yağlı suda haşlanır ki yapışmasın diye Daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos yapıp servise sunulur. Resimleri daha sonra ekleyeceğim sizlere
Afiyet Olsun;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder