İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

11 Ocak 2013 Cuma

Konya Yöresine Ait Arabaşı

 
1 adet bütün tavuk
20-25 adet kurutulmuş acı biber
3 adet soğan
Sıvı yağ
Tuz

Hamuru için;
 
10 su bardağı su
2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz

Hamurun Yapılışı

Öncelikle tenceremize 6 su bardağı suyu ve 2 tatlı kaşığı tuzu ekleyip kaynamasını bekliyoruz. Başka bir kapta 4 su bardağı suyu ve unu güzelce çırpıyoruz ve kaynayan suyun içine yavaş yavaş ve aynı zamanda karıştırarak döküyoruz. Kaynadıktan sonra 15-20 dakika sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Daha sonra önceden ıslattığımız tepsimize döküyoruz ve soğuması için buzdolabına koyuyoruz. Servis edeceğiniz zaman hamuru istediğiniz şekilde kesebilirsiniz.
 
Çorbanın Yapılışı
Çorba için ilk olarak tavuğumuzu parçalayıp düdüklü tencerede 20-25 dakika pişirip soğumaya bırakıyoruz, tavuk suyunun yarısını çorbaya dökeceğiz, diğer bir yanda biberlerimizi haşlıyoruz blendırda çekiyoruz ve süzgeçte süzüyoruz. Geniş bir tencereye yağımızı döküp soğanlarımızı iyice kavuruyoruz, süzdüğümüz biber suyumuzu ve tavuk suyumuzu tencereye ekleyip kaynatıyoruz, kaynayan suyumuza didiklediğimiz tavuklarımızı ekleyip 15 dk daha kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.

Afiyet Olsun;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder