İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

11 Ocak 2013 Cuma

Yağlama


Hamuru İçin;

Malzemeler: 1/2 kg un 1/2 paket yaş maya Tuz Aldığı kadar su
 
İç Malzemeleri için;
 
250 gr. kıyma
3 domates
3 soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
3 sivri biber
1 çay bardağı sıvıyağ
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz

Yağlama Tarifi;

Kıymayı tencereye koyup suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
İnce ince doğranan soğan, sivri biber ve sıvıyağını ilave edip soteliyoruz.
Salça ekleyip karıştırıyoruz.
Domatesleri küp şeklinde kesip ilave ediyoruz.
Domateslerde piştikten sonra malzemelerin üzerini geçecek kadar su döküp 10 dakika kaynatıyoruz.Baharatlarıda ekledikten sonra bir iki taşım daha kaynatıp ateşten alıyoruz.
Hazırladığımız 5-6 katlı yağlamamızı 4 eşit parçaya kesiyoruz.
Sarımsaklı yoğurt ile beraber servis edilir.

Afiyet Olsun....;
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder