İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

15 Şubat 2016 Pazartesi

TAHİNLİ KURU BAKLAVA


Konyalı olup da tahini sevmeyen yoktur herhalde. Gerçi zevkler ve renkler farklıdır ama; genellikle tahin; pekmezle, reçelle çok güzel gider. Ben de bir Konya'lı olarak tahini çok severim.İster sade olsun isterse pekmezle daha çok çilek reçeliyle bir harika oluyor. Bu sefer ki tatlımız ise hem çok pratik hemde çıtır çıtır yemesi zevkli bir tatlı. 


Malzemeler:

Tahinli Kuru Baklava

3 yaprak baklavalık yufka
2 yemek kaşığı tereyağı   (eritilmiş)
2-3 yemek kaşığı tahin
2-3 yemek kaşığı toz şeker
1 avuç toz ceviz

Yapılışı;


Yufkalardan birini tezgaha serin üzerine eritilmiş tereyağını sürün, sonra diğer yufkalara da aynı işlemi yapın son yufkayı da serin üzerine tahin, şeker ve cevizi serpip rulo yapın. 3 parmak boyunda dilimler kesip, 180 derece de önceden ısıtılmış fırında 15. Dakika pişirin.

Şimdiden afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder