İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

8 Şubat 2016 Pazartesi

SİMİT


Artık evde her şeyi yapmaya başlayınca neden simidi de yapmayayım dedim.İlk denememe rağmen gayet güzel oldu. Çocuklarımında  övgüsünü alan simidin tarifini arkadaşlarımla,dostlarımla ve takipçilerimle paylaşmak istedim.


Malzemeler;

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kavrulmuş susam
2 yemek kaşığı kuru maya 
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı pekmez ve 1/2 çay bardağı su  karışımı
Alabildiği kadar un

Yapılışı;

Ilık suyun içine kuru mayayı koyup biraz kabarmasını bekliyoruz. Daha sonra sıvı malzemelerle birlikte diğer malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz. 20 dakika beklettikten sonra simit şeklini verip; önce pekmezli sulu karışıma batırıp daha sonra susama buluyoruz.180 derece fırında 20-30 dakika pişiriyoruz. 

Arkasından gelsin simit ve çaylar........


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder