İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

12 Ocak 2015 Pazartesi

Portakallı Kek


İnsan misafire özenle kek yaptığı zaman istediği gibi olmuyor.Her ne hikmetse keki ev halkına yaptığı zaman ise harika muhteşem oluyor. Resimde olduğu gibi;


Malzemeler:

2 Yumurta
1 Su bardağı Süt
1 Su bardağından az sıvı yağ
1 Su bardağı şeker
1 Kabartma tozu
1 Vanilya
1 Portakal kabuğu rendesi
1 Portakal suyu
1 Su bardağı ceviz
3 Beyaz fincan un
1 Tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:


Yumurta ile şekeri iyice mikser yardımıyla çırpalım. Köpük köpük olmasına özen gösterelim. Daha sonra sıvıyağı, sütü, portakal suyunu  ilave edip  karıştıralım. Unu, kabartma tozunu,vanilyayı bir kenarda eleyelim. Elediğimiz malzemelerin içerisine cevizi, portakal rendesini, tarçını koyup bir güzel karışıma ekleyelim. Karışımı biraz daha mikser yardımıyla çırptıktan sonra, yağladığımız  kek kalıbına dökelim. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 30 dakika pişirelim. Pişip pişmediğine kürdan yardımıyla da bakabiliriz.
 
Not: Kek yaparken her zaman sanki ev halkına yapıyormuş gibi yapalım ki, güzel kabarsın güzel olsun.

Afiyet Olsun.......




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder