Ha sömestir tatili geldi gelecek derken geldi hatta 1 haftası geçti bile.İnsan evde durdukça hep bir şeyler yapmak istiyor.Çayın yanına enfes dereotlu peynirli poğaça ne güzel gider dedim ve yaptım.Oğlum beyaz peynir yemediği için bende poğaçanın içine bol miktarda koydum. Gelelim tarifine;
Dereotlu Peynirli Poğaça;
Malzemeler:
4 Su bardağı Söke Un
1 Su bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvı yağ
1 Paket Kabartma Tozu
1 Tutam dereotu
1 Yumurta
150 gr Beyaz Peynir
2 çorba kaşığı Tulum Peyniri
1 Tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvıyağı ilave edin.Üzerine 1 adet yumurtanın akını ilave edin ve karıştırın. Daha sonra üzerine 150 gr beyaz peynir, 2 çorba kaşığı tulum peyniri ilave edin. Üzerine bir tutam ince doğranmış dereotunu ilave edin ve karıştırın.
Başka bir kapta söke unu, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuzu eleyerek ilave edin ve karıştırın.Un karışımını peynirli harcın üzerine ilave edin ve güzelce karıştırın.Poğaça hamurundan yuvarlak şekiller elde edin. Fırın tepsisine poğaçaları dizin. Üzerine yumurta sarısını ve çörek otunu serpin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin. Peynir yemeyenler bu poğaçadan yeterince peynir yemiş oluyor.
Ayrıce bir dip not geçelim dedim.
Poğaçanın yumuşak olması için püf noktası ise; Yoğurt ve unun mutlaka elenmesidir.
Afiyet olsun......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder