İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

20 Kasım 2015 Cuma

Bülbül Yuvası


Kayın validemin özel günlerde yapmış olduğu bülbül yuvası herkes tarafından tam not aldığı için, devamlı benden de tarif istediklerinden dolayı ben de sizlere  bu tarifin vermek istiyorum. Hem çok hafif olmasından hem de lezzet yönünden mükemmel bir tat olduğundan dolayı sizlerle paylaşmak istiyorum. İnşallah sizlerde yapar beğenirsiniz.




Malzemeler;

Bir paket margarin ( Teremyağ eritilecek)
1,5  su bardağı süt 
2 yumurta
2 kaşık yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
Mısır özü yağı bir tepsiye yetecek kadar
Nişasta
Şam fıstığı tozu 
Un


Şerbeti için;

1 Kilo şeker (1 kilo şekerden biraz az olursa daha iyi olur)
4 bardak su (Şekerin üzerini biraz aşacak şekilde su )
1/2 limon 


Yapılışına gelince;


İlk önce baklavanın şerbetini bir güzel kaynatıp ılımaya bırakıyoruz.

Sıvı malzemelerini derin bir kapta güzelce karıştırdıktan sonra, unu yavaş yavaş koyup iyice yoğuruyoruz ve 30 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
Daha sonra küçük küçük bezelere ayırıp nişastayla beraber baklava hamuru açıyoruz.Açtığımız yufkaları dörde bölüp oklavanın en ince olanından bile ince bir sopa yardımıyla sarıp büzüyoruz. Büzdüğümüz parçaları oklavadan çıkartıp ikiye bölüyoruz.Daha sonra bülbül yuvası şeklini yapıyoruz. Bu işlemi hamur bitene kadar yapıp tepsiyi dolduruyoruz.Üzerine  kızdırdığınız mısır özü yağı döküp fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Pişirdiğimiz bülbül yuvaları sıcak, şerbet ılık olacak şekilde üzerine döküyoruz. En son işlem olarak da şam fıstığı ile süslüyoruz.


 Şimdiden afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder