İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

25 Ekim 2015 Pazar

Patatesli Kek


Kek deyince aklımıza hemen tatlı gelir değil mi? Ama bu tatlı değil tuzlu bir kek.Tadı börek tadında lakin adı patatesli kek.Alıştığımız tatlardan biraz farklı. Gelelim yapılışına;

Malzemeler;

1 Kilo Patates
2 Yumurta
2 Su bardağı un ( 1 su bardağı mısır unu da olabilir)
2 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı süt
1 Soğan rendesi
1 Diş sarımsak
1 Kabartma tozu
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber dere otu

Yapılışı;

Patatesi haşlıyoruz ve küp küp doğruyoruz. Daha sonra derin bir kapta bütün sıvı malzemeleri koyup, üzerine yavaş yavaş unu ilave edip karıştırıyoruz.Patatesleri de ilave edip, karıştırdıktan sonra yağlanmış borcama döküyoruz. (Gerçi ben borcama dökmedim ama siz yine de borcama dökün) Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede içi çekene kadar pişiriyoruz. Sıcak servis yaparsanız daha güzel lezzet alabilirsiniz.


Şimdiden afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder