İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

21 Haziran 2015 Pazar

Lokma


Ramazan geldi hoş geldi. Gelirken evlere şenlik, mutluluk ve bereket getirdi. İnsan oruçlu iken; akşam iftara ne yapayım diye hep düşünür. İşte onlardan biri de benim. Bende yemek değilde, çocuklarında çok sevdiği bir tatlı yapayım dedim ve lokma yapmaya karar verdim. Herkes lokma yapmanın zor olduğunu söyler ama kulakları çınlasın Ankara'da sevdiğim İsmail abinin yanımda lokma yapması, lokmanın hiç de zor olmadığını ispatladı. Bu kadar söz yeter. Gelelim Lokmanın yapılışına;


Malzemeler;

3 su bardağı un
2 su bardağı su
1 paket maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz

Şerbeti İçin;

2 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
1 dilim limon


Yapılışı;



Öncelikle şerbetimizi  hazırlıyoruz. Hazırladığımız şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz.
Lokmamız için hamurumuzu hazırlıyoruz. Gerekli malzemeleri derin bir kaba alıyoruz ve iyice yoğuruyoruz. Kek hamurundan daha kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.Daha sonra 1 saat kadar mayalanması için dinlenmeye bırakıyoruz.
Bir tencereye sıvı yağ koyuyoruz ve iyice kızdırıyoruz. Hamurdan avucumuzun içine yumruk yapar gibi alıyoruz. Yağa batırdığımız tatlı kaşığıyla yumruğumuzun üzerinde kalan hamuru alıp, kızgın yağa atıyoruz.  Ara sıra karıştırarak arkalı önlü kızartıyoruz. Kızaran hamurları şerbetin içine atıp, iyice karıştırıyoruz. Biraz beklettikten sonra servis tabağına alıyoruz. Hamur bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. 
Şimdiden sizlere afiyet olsun..................




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder