İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

11 Şubat 2015 Çarşamba

Fincan Tatlısı

 
 
Fincan tatlısını ilk defa yaptım ve bir arkadaşıma götürdüm. Alışılmış olan, tavuk göğsü görünümünden farklı olan bu tatlının yapılışı hem çok kolay hem de çok şık. Misafirlerinize de
değişik sunumu olan bu tatlının  tarifini vermek istiyorum.
 
Malzemeler;
 
1 kilogram süt
3 kahve fincanı(Türk)  şeker
3 kahve(Türk) fincanı un
1 paket vanilya
 
Üzeri için;
1 su bardağı Hindistan cevizi
1/2 paket Çikolata Sosu
15 adet fındık
 
 
Yapılışı;
Muhallebiyi yapacağımız orta bir tencereye  sütü alalım  üzerine un ve şekeri ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar  pişirelim.Ocağın altını kapatalım ve bir paket vanilyayı ekleyelim.Karışımı mikserden geçirelim. Kahve fincanlarını ıslatalım. İçerisinde az da olsa biraz su eklersek çıkarması daha kolay olur. 15 fincanın içerisini ilk önce Hindistancevizine bulayıp daha sonra  muhallebi ile dolduralım.Dolaba soğumaya bırakalım. Bir gece önceden yapılırsa hem daha güzel, hem de fincandan çıkması daha rahat olur. Soğuduktan sonra ters çevirelim ve sallayalım.Kahve fincanı içerisinden zarar vermeden çıkarmaya çalışalım.Üzerlerini tekrar Hindistan cevizi ile süsleyelim.Son olarak da üzerlerine  çikolata sosu döküp,  fındık ile süsleyip servis edelim.
Afiyet olsun….

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder