İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

26 Kasım 2014 Çarşamba

Elmalı Kurabiye




                   
                  
 
Malzemeler:
 
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 kabartma tozu
1 vanilya
Alabildiği kadar un
 
Elma harcı için:
 
4-5 elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker
İsteğe göre fındık yada ceviz içi eklenebilir..
Derin bir kapta önce hamurumuzu hazırlayalım ve üstünü kapatıp dinlenmeye bırakalım.
Elmaları rendenin iri kısmında rendeleyip tencereye alalım. Üzerine 1 bardak şekeri ilave edip güzelce pişirelim.Bir süre sonra elmalar suyunu verecektir. Suyunu çekene kadar pişirelim sulu kalırsa hamurumuzu bozabilir. Bir kenarda soğumasını bekleyelim, en son tarçını koyup karıştıralım.
 
Hamuru 4 eşit parçaya ayıralım. Her bir parçayı resimde gördüğümüz gibi merdane yardımıyla açalım. Açtığımız hamuru 8 eşit parçaya keselim. Her bir parçaya elmalı tarçınlı karışımı koyup; kalın tarafından ince tarafına doğru rulo yapalım.  160 derece fırında üstü hafif kızarana kadar pişirelim. En son servis ederken üzerine pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.
 
Afiyet olsun.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder