İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

26 Mart 2013 Salı

Kayısı Kavurması

 
 
Canınız bir tatlı çektiğinde uğraşmak istemediğinizde hatta ve hatta evinizde malzemelerinizin olmadığı hallerde tam anlamıyla kurtarıcı olan kayısı kavurması hem yapılması çok kolay, hemde çok lezzetli.Gerçi Malatya yöresi  kayısı kavurmasının kendi yörelerinin bir tatlısı olarak bilseler de artık bütün memleketlerin tatlısı olarak da bilinir.
 
Malzemeler
 
1/2 kilo kayısı
1 su bardağından biraz az şeker
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Ceviz veya fındık
Su
 
 
Yıkadığımız kayısıları bir güzel tereyda kavuralım.Daha sonra üzerine biraz seker ile su koyalım muhallebi oluncaya kadar pişirelim.Soğuduktan sonra üzerine bolca ceviz veya fındık serpelim.
 
Afiyet olsun....................

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder