İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

6 Şubat 2013 Çarşamba

Tremisu

>
 

İnsan yeni bir blog oluşturunca yaptığı her şeyi resimleyip beni takip edenlerle paylaşmak istiyorum. Evde pandispanyasını da kendi yaptığım Tremisünü eklemek istedim. Keki çok güzel kabardı. Gayet güzel oldu ama fotogaf makinasının azizliğine uğradım.Flaşı bir türlü yanmadı.Çekimden dolayı özür dilerim.

Pandispanya keki için;

3 yumurta
1 su bardağı şeker
2 büyük fincan elenmiş söke unu
1 kabartma tozu

Hepsini bir kapta karıştırıp mikserle 10 dak. çırpalım ve bir borcama döküp ısıtılmış  170 dereceli fırında pişirelim.

Muallebisi için ise;

4 Su bardağı süt
2 Kahve fincanı un
1 Su bardağı şeker
1 paket Labne Peyniri
1 paket vanilya
Biraz kakoo

Sütü, şekeri ve unu bir tencereye koyup  kısık ateşte pişirelim.Ocağın altını kapatınca 1 paket labne peyniri ve 1 paket vanilya koyup karıştıralım. Daha sonra nescafe ile ıslattığımız kekin içine ve üzerine koyalım en son üzerine kakoo serpip  dolapta bekletelim.Daha sonra servis edelim.

Afiyet Olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder