Zeytinyağlı Poğaça;
Malzemeler;
1 su bardağı zeytinyağı
1,5 bardak yoğurt
1 silme tatlı kaşığı tuz
kabartma tozu
1 yumurta
alabildiğine un
iç malzemesi:
Malzemeler;
1 su bardağı zeytinyağı
1,5 bardak yoğurt
1 silme tatlı kaşığı tuz
kabartma tozu
1 yumurta
alabildiğine un
iç malzemesi:
1 küçük kalıp beyaz peynir veya tulum peyniri
dereotu,maydonoz
Zeytinyağlı Poğaça Tarifi;
Zeytinyağını,yoğurdu,kabartma tozunu,tuzu genişce bir kabın içersine alıyoruz,aldığı kadar unumuzuda ekliyoruz.
Dilerseniz 1 bardak beyaz un,kalanı çavdar unu kullanabilirsiniz.
Resimdeki bu şekilde yapılmıştır.Her iki şekilde de mükemmel oluyor.
Hamur biraz sertçe olacak.(kulak memesi kıvamından biraz daha sert)iç malzemesini hazırlamaya geçiyoruz.
Yarım demet maydonoz,yarım demet dereotunu ince ince yıkayıp bir kabın içerisine küçük küçük doğruyoruz,
Ufalanmış peynirlerimizide içine katıyoruz.son olarak içmalzememizin içine yumurtanın beyazını katıp,karıştırıyoruz.(sarısı üzerine sürülecek)
poğaçalarımıza dilediğimiz şekli vererek içlerini içmalzememizle dolduruyoruz,tepsiye diziyoruz,
Son olarak üzerlerine yumurta sarısını sürüyoruz.
180 derecede 30-35 dakika fırına veriyoruz. Afiyet olsun;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder