İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

18 Aralık 2014 Perşembe

Islak Kurabiye

Malzemeler:
3 yemek Kaşığı kakao
125 gr. tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
Aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN;
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
YAPILIŞI;
İlk önce şerbetini hazırlıyoruz. Şekerimizi ve suyumuzu karıştırıp kaynatıyoruz. Kaynama esnasında limon suyunu ekleyerek bir taşım daha kaynattıktan sonra, ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
Şerbeti bir tarafta soğurken diğer malzemeleri  un hariç; bir kaba alıp karıştırıyoruz. Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra unumuzu yavaş yavaş karıştırarak yumuşak bir kurabiye hamuru elde ediyoruz. Hazırladığımız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alıyor istediğimiz şekli verip, yağlı kağıtla kaplanmış tepsimize diziyoruz. Önceden ısıttığımız 200 derecede kurabiyelerin üzeri çatladığını görene kadar pişiriyoruz, ama dikkat edin bu işlem çok uzun sürmüyor.
Fırından aldıktan sonra kurabiyemizi ıslak kurabiyeye dönüştürmek için, sıcak olan kurabiyelerimizi soğuk olan şerbetimize batırıp çıkarıyoruz ve tabağımıza dizip üzerine Hindistan cevizi yada Antep fıstığı ile süslüyoruz.
Islak Kurabiyelerimiz hazır.
Afiyet Olsun........



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder