3 yemek Kaşığı kakao
125 gr. tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz
şeker
1 çay bardağı
sıvıyağ
1 paket kabartma
tozu
Bir paket vanilya
Aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN;
2 çay bardağı
şeker
2 çay bardağı su
1 çay kaşığı
limon suyu
YAPILIŞI;
İlk önce şerbetini hazırlıyoruz. Şekerimizi ve suyumuzu karıştırıp kaynatıyoruz. Kaynama esnasında limon suyunu ekleyerek bir taşım daha kaynattıktan sonra, ocaktan alıyoruz soğumaya
bırakıyoruz.
Şerbeti bir tarafta soğurken diğer malzemeleri un hariç;
bir kaba alıp karıştırıyoruz. Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra unumuzu yavaş yavaş karıştırarak yumuşak bir
kurabiye hamuru elde ediyoruz. Hazırladığımız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alıyor istediğimiz şekli verip, yağlı kağıtla kaplanmış
tepsimize diziyoruz. Önceden ısıttığımız 200 derecede kurabiyelerin üzeri çatladığını görene kadar pişiriyoruz, ama
dikkat edin bu işlem çok uzun sürmüyor.
Fırından aldıktan sonra kurabiyemizi ıslak kurabiyeye
dönüştürmek için, sıcak olan kurabiyelerimizi
soğuk olan şerbetimize batırıp çıkarıyoruz ve tabağımıza dizip üzerine
Hindistan cevizi yada Antep fıstığı ile süslüyoruz.
Islak Kurabiyelerimiz hazır.
Afiyet Olsun........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder