İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

23 Aralık 2014 Salı

Bazlama



 
Annem her zaman bize bazlama ( bizim yöremizin deyişiyle hamurlu ekmek) yapardı. Ben de her zaman aman anne yine mi  hamurlu ekmek yaptın diye söylenirdim. Yaş ilerleyince bir de çocukların olunca; insan ister istemez daha sağlıklı ve yöresel şeyler yapmak istiyor. Daha sonraları ise benimde damak tadıma uyan sevmeye başladığım bazlamayı dün akşam  yaptım. Oğlum başımdan bir türlü ayrılmadı. Hadi anne bu da şişti  diye bana tezahürat yaptı. Resim de gördüğünüz gibi maşallah bazlamalarım çok güzel oldu. Neyse lafı fazla uzatmadan sizlerle tarifi paylaşmak istiyorum.
 
 
Malzemeler:
 
10 Adet bazlama için;
 
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 yaş maya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
 
İlk önce mayayı ılık suda eritiyoruz. Daha sonra unu havuz şeklinde yapıp içine bütün malzemeleri koyup iyice yumuşak bir hamur elde ediyoruz. 2 Saat kadar sıcak bir ortamda mayalanmasını bekliyoruz.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp açıyoruz. Daha sonra kızgın kuru tavamızda arkalı önlü pişiriyoruz.
 
Not: Hamuru tavaya koyduğumuz zaman göz göz olunca hemen çeviriyoruz. Daha sonra diğer tarafını pişiriyoruz. Böyle yapınca resimde gördüğünüz gibi harika bir şekilde kabarıyor.
 
Hamurunuz çok ise size hemen bitmesi için bir tüyo vereyim. Aile bireylerinizin ileride zengin olup olmayacağını anlamak için; isimleriyle söylerseniz bu hamurda  çok şişerse ileri de zengin olacağına dalalet eder. Bu da işin esprisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder