İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

19 Mart 2013 Salı

Yuvalama Çorbası

 
 
 
 
Size Kayseri yöresinin meşhur yuvalama çorbasının yapılışını vermek istiyorum.Hem doyurucu hemde çok besleyici.Özellikle kış günlerin sıcacık vazgeçilmez yuvalama çorbası tam anlamıyla mükemmel bir tat.Özellikle acıyı ve çemeni sevenler için vazgeçilmez bir çorba.
 
Gelelim yuvalama çorbasının yapılışına;
 
Malzemeler;
 
1Kase Söke un
1Çay bardağı bulgur
tuz, su
Haşlanmış nohut
soğan,salça, çemen
 
Hepsini bir kasede bir güzel karıştırıp hamur haline getirdikten sonra misketten daha küçük şekilde hamur bitene kadar yuvalama yapılır. Geniş bir tencereye soğan, salça,1 tatlı kaşığı çemen  ve su ilave edilerek sulu bir harç hazırlanır kaynamaya bırakılır. İyce kaynayan suyun içine yapmış olduğumuz yuvalamalardan  ve haşlanmış nohuttan ilave edilerek bir güzel özdeşmesi için hafif ateşte kaynamaya bırakılır.
 
Daha sonra soğuk günlerin sıcacık çorbası afiyetle içilir.

 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder