Balkanların en favori tatlısı, şimdilerde ise bizim gözde tatlımız olan; trileçe'nin tarifini paylaşmak istiyorum.
1 su b. toz şeker
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
3 çorba k. toz badem
5 çorba k. tepeleme un
TRiLEÇE
Malzemeler;
5 yumurta1 su b. toz şeker
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
3 çorba k. toz badem
5 çorba k. tepeleme un
ŞERBETİ İÇİN:
4 su b. süt
1 su b. toz şeker
1 su b. krema
ÜZERİ İÇİN:
köpürtülmüş şanti
1 paket Frambuazlı sos
1 su b. su
HAZIRLANIŞI:
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz ve
mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Toz bademi, vanilyayı ve kabartma
tozunu ekliyoruz. 5 çorba kaşığı tepeleme un koyuyoruz. Çırpma teliyle
karıştırıyoruz. Dikdörtgen cam fırın kabını sıvıyağla yağlıyoruz.Kek karışımını kalıba
döküyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 45 dakika kadar pişiriyoruz.
Şerbeti için, sütü, toz şekeri ve kremayı tencereye döküyoruz, kaynayınca
altını kapatıyoruz. Şerbeti soğumaya bırakıyoruz. Frambuazlı sos yapıyoruz.
Kıvamı çok koyulaşmadan ocaktan alıyoruz. Kek pişince kare kare dilimliyoruz.
Üzerine soğumuş şerbeti döküyoruz. Tamamen soğumaya bırakıyoruz. Tamamen
soğuyunca krem şanti sürüyoruz. Frambuazlı sosu da en üstüne dökerek
servis ediyoruz.
Afiyet olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder