İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

16 Aralık 2014 Salı

Un Kurabiyesi

 
Bu kış günlerinde insan devamlı tatlı bir şeyler istiyor. Rejim mejim hak getire.Ben de her zaman denemek istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım un kurabiyesini yaptım. Lakin kusura bakmayın fırından çıktıktan sonraki fotoğraf çekmeyi unuttuğum için; sizlere sadece tepsideki fotoğrafı yayınlıyorum.
 
Önemli olan tadı değil mi?
 
 
Malzemeler:

1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
5 yemek kaşığı buğday nişastası
1 adet kabartma tozu
aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı kadar)


Yapılışı: Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ ve pudra şekerini iyice elimizle krema kıvamına gelene kadar karıştıralım. Daha sonra nişasta, un ve kabarma tozunu da eleyerek ekleyelim. Yumuşak, ele yapışmayacak bir hamur elde edelim. Hamurdan avuç içi  büyüklüğünde parçalar koparılarak rulo şeklini verelim. Verdiğimiz şekle çatal yardımıyla üzerlerini çizelim  daha sonra da verevine keselim.Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında beyaz kalacak şekilde yaklaşık 15 dakika pişirelim. Fırından çıktıktan sonra biraz soğuyunca üzerine pudra şekeri serpelim.
 
Un Kurabiyelerimiz hazır , Afiyet Olsun.......
 
Bu un kurabiyesini ilk gelinimiz Kübra'da  yemiştim. Gerçekten enfes bir tat. Herkes tarafından da çok beğenildiği için; ben de bu kurabiyeleri arkadaşlarımla, sevenlerimle dostlarımla paylaşmak istedim.

 
 




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder