İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

28 Aralık 2014 Pazar

Fındıklı Portakallı Kurabiye


 
 
İnsanoğlu zaman zaman eskiye dönüş yaşamaktadır. Çevremize baktığımız zaman kılık kıyafet olsun, isteklerimiz olsun, damak  tadımız olsun hep bir geriye dönüş yaşamaktayız. Ben mesela çocukken,  yemediğimiz pek çok yiyeceği şimdilerde ise severek beğenerek yemeye başladık. Bu da gazete köşelerinde kalmış bir kurabiyemizdi.Ben de eski defterleri karıştırırken bulduğum, akşam da denediğim bir kurabiye. İnşallah sizin de beğeneceğiniz bir kurabiye olur.
 
 
Malzemeler:
 
125 gr. tereyağı
2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 portakal rendesi
Aldığı kadar un
 
 
Yapılışı:
 
Tereyağını ve  şekeri karıştırıp macun kıvamına getirdikten sonra, diğer malzemeleri de karıştırıp yumuşak bir hamur elde edilir. Yağlı kağıtlı tepsiye dizilip üzerlerine fındık yerleştirilerek 160 c ısıtılmış fırında üzerleri çatlayana kadar pişirilir. Daha sonra da bir güzel bir fincan çayla afiyetle yenir.
 
Afiyet olsun......
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder