İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

30 Aralık 2014 Salı

Yoğurt Yapımı



 
Her insan mutlaka yoğurt yapmasını bilir veya yapmaya çalışır. Ama genellikle tutturamazlar.  Bende onlardan biriydim. Her zaman yoğurt yapardım ama genellikle hem sulu olurdu hem de tutmazdı. Bir gün süt aldığım kişiye yoğurt yapmanın püf noktasını sorunca o da sağ olsun söyledi. Artık  çok güzel yoğurt yapıyorum. Herkese duyurulur.
 
 
 
Yapılışı:
 
 
3 Kilo Süt İçin;
 
3 kilo süt
1 yemek kaşığı yoğurt
 
 
Büyükçe bir tencereye sütü koyup 1 saate yakın kaynatıyoruz. Daha sonra ılıması için bir kenarda bekletiyoruz. Serçe parmağımızı 11-12 saniye tutabileceğimiz sıcaklıkta olunca mayayı ılık süt ile açıp bir güzel karıştırıyoruz. Daha sonra kalınca bir örtü veya battaniyeye sarıp  5 saat kadar sarılı bir şekilde bekletiyoruz. Battaniyeyi açıp tencerenin ağzı açık bir şekilde dolaba koyduktan sonra 24 saat hiç yoğurdu bozmuyoruz. Daha sonrası ise harika bir yoğurt elde ediyoruz.
 
 
Afiyetler olsun.....

 
 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder