İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

5 Nisan 2015 Pazar

Bamya Yemeği





 
Bamya yemeğini oldum olası hiç sevmez ve yemezdim. Lakin  yaş ilerleyince zevkler, tatlar ve alışkanlıklar tamamen değişiyor. Şimdilerde ise bamya yemeğini severek yiyorum ve yapıyorum. Bamyanın  içinde ki sıvı diz kapaklarımızda bulunan sıvının eş değerinde olduğu için çok faydalı.
 
Neyse bu kadar bamyayı övdükten sonra gelelim yapılışına.
 
 
Malzemeler:
 
1/2 kilo bamya
2 baş kuru soğan
2 adet sivri biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım limon
 
 
Yapılışı:
 
Bamyanız kuru ise tencerede bir taşım kaynatıyoruz. Daha sonra suyunu süzüyoruz. Tencereye sıvı yağı, soğanları ve biberi koyup bir güzel kavuruyoruz. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra domatesleri,domates salçasını ve bamyaları da ekleyip hafifçe karıştırdıktan sonra,  yarım limonu da üstüne sıkıp az bir suyla pişmesini bekliyoruz.
 
Not: (Bamyaları haşlarken içine yarım limon koyup haşlarsanız salyalanmasını önlersiniz.)
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder