Bamya yemeğini oldum olası hiç sevmez ve yemezdim. Lakin yaş ilerleyince zevkler, tatlar ve alışkanlıklar tamamen değişiyor. Şimdilerde ise bamya yemeğini severek yiyorum ve yapıyorum. Bamyanın içinde ki sıvı diz kapaklarımızda bulunan sıvının eş değerinde olduğu için çok faydalı.
Neyse bu kadar bamyayı övdükten sonra gelelim yapılışına.
Malzemeler:
1/2 kilo bamya
2 baş kuru soğan
2 adet sivri biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım limon
Yapılışı:
Bamyanız kuru ise tencerede bir taşım kaynatıyoruz. Daha sonra suyunu süzüyoruz. Tencereye sıvı yağı, soğanları ve biberi koyup bir güzel kavuruyoruz. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra domatesleri,domates salçasını ve bamyaları da ekleyip hafifçe karıştırdıktan sonra, yarım limonu da üstüne sıkıp az bir suyla pişmesini bekliyoruz.
Not: (Bamyaları haşlarken içine yarım limon koyup haşlarsanız salyalanmasını önlersiniz.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder