İnsan Pazartesi günü rejime başlar daha sonra da salı günü bozar ya benimki de o misal. Ne zaman rejime başlasam canım tatlı bir şeyler istiyor. Yine öyle günlerden biriydi eve gider gitmez hemen canım tatlı bir şeyler istedi. Bende zaman kaybetmeden irmik tatlısı yaptım. Tabi ki de bir güzel yedim.Ellerime sağlık birde güzel olmuş ki, sizlere de tavsiye ediyorum.
Malzemeler:
1/2 kilo İrmik
1/2 kilo süt
150 gr. tereyağı
1 çay bardağı fıstık
2,5 su bardağı şeker
Süslemek için de Antepfıstığı ve Hindistan cevizi
Yapılışı:
İlk önce tereyağını tencereye alıp erittikten sonra fıstıkları koyup bir güzel kavuruyoruz. Pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra irmiği koyup açık kahverengi olana kadar kavuruyoruz. Daha sonra ise şekerli sütü döküp 10-15 dakika pişirdikten sonra,demlenmeye bırakıyoruz. Arzunuza göre süsleyip servis yapabilirsiniz.
(Not: Süt ile şekeri bir kapta karıştırıp beraber döküyoruz. )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder