İmam Sarığı Tatlısı
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
½ kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı su
Kreması:
3 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
½ su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Üzerine:
100gr. bitter çikolata veya çikolata sosu
Kenarlarına:
Hindistan cevizi
Yumurtayı ve
şekeri iyice çırpıyoruz sonra diğer malzemeleri karıştırıp çırpmaya devam
ediyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz kek hamurunu güzelce yaydırıp
önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişiriyoruz. Kek soğuduktan sonra su
bardağını ıslatıp kekleri bardakla kesiyoruz aşağı yukarı 20 tane yuvarlak
çıkıyor. Kremanın bütün malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz. Kestiğimiz kekin
birini alıyoruz bir kaşık krema koyup üzerine kestiğimiz kekleri kapatıyoruz ve
kenarlarına krema sürüp Hindistan cevizine buluyoruz. Diğer bütün kekleri bu
şekilde yaptıktan sonra benmari şeklinde erittiğimiz çikolatadan üzerlerine
birer kaşık koyup kenarlarına taşırmadan yayıyoruz yada çikolata sosu
döküyoruz.
Afiyet Olsun.......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder