Fasulye Kavurması görüntü olarak belki iştahınızı bile kapatacak gibi görünse de, sakın siz bu görüntüye aldanmayın. Tadı mükemmel olan fasulye kavurmasını ilk defa sema arkadaşımızın evinde, Narime arkadaşımızın getirdiği zaman denedim ve bayıldım. Gerçi herkes çok beğendi hatta ve hatta hiç kalmadı.
Bu harika tadı sizin de tatmanız için tarifini vereceğim.
Tarife gelince;
1 Kilo Taze Fasulye
3 Baş kuru soğan
Bir miktar Sıvı yağ
1/2 Yoğurt
3 Baş Sarımsak
Bir miktar Tuz
Yapılışına Gelince;
Fasulyeyi bol suda bir güzel haşlıyoruz. Sonra ufak ufak doğruyoruz. Bir tavada bol yağ ile soğanları bir güzel kavuruyoruz. (Yalnız pembeleşmeyecek) daha sonra fasulyeyi de soğanlarla beraber bir miktar kavurduktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
Derin bir kaba sarımsaklı yoğurdu yapıp ılık olan fasulyeyi karıştırıp maydanoz ile süsleyip servise sunuyoruz.
Afiyet Olsun........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder