İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

11 Aralık 2013 Çarşamba

Kabak Tatlısı


Bu soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan bize enerji veren yiyecek ve içecek  canımız çekiyor.İşte kış günlerin vazgeçilmez tatlısı olan hem çok basit hem de  herkes tarafından sevilen kabak tatlısı.

Hepimize afiyet olsun......


Malzemeler:

2 kilo kabak
750 g şeker
1 kase ceviz içi

Yapılışı:

Kabaklar soyulup iyice yıkandıktan sonra bir gece öncesi şekere yatırılır.Sabah olunca orta hararetli ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.Servis yaparken üzerine ceviz veya Hindistan cevizi serpilir.

Size önemli bir ipucu vereyim .Kabak alırken tırnağınızı kabağa batırın, batıyorsa kabak güzel demektir. Ayrıca pişirirken hararetli ateşte pişirirseniz kabak daha güzel kıvamda oluyor .Bu da benden size küçük naçizane  tavsiyeler.....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder