Bu soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan bize enerji veren yiyecek ve içecek canımız çekiyor.İşte kış günlerin vazgeçilmez tatlısı olan hem çok basit hem de herkes tarafından sevilen kabak tatlısı.
Hepimize afiyet olsun......
Malzemeler:
2 kilo kabak
750 g şeker
1 kase ceviz içi
Yapılışı:
Kabaklar soyulup iyice yıkandıktan sonra bir gece öncesi şekere yatırılır.Sabah olunca orta hararetli ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.Servis yaparken üzerine ceviz veya Hindistan cevizi serpilir.
Size önemli bir ipucu vereyim .Kabak alırken tırnağınızı kabağa batırın, batıyorsa kabak güzel demektir. Ayrıca pişirirken hararetli ateşte pişirirseniz kabak daha güzel kıvamda oluyor .Bu da benden size küçük naçizane tavsiyeler.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder