Havalardan mı? yoksa moral bozukluğundan mı bilinmez ama bir süredir bloğuma bir türlü yeni bir şeyler yazamadım.Uzun zamandan beri bir şeyler yapmadığımın da farkındayım.Bu gün ya Allah ya Bismillah diyerek yeni bir tatlı için kolları sıvadım. Bu tatlı görüntü açısından bir harika. Gerçi irmiği seven için de tadı mükemmel olan; 3 renkli irmik tatlısının tarifini sizlerle paylaşmak itiyorum.
Malzemeler:
Kırmızı Kat İçin;
1 paket vanilyalı puding
2 su bardağı vişne suyu
Beyaz Kat İçin;
2,5 su bardağı süt
6 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı şeker
1/2 çay bardağı Hindistan cevizi
25 gr. tereyağ
1 paket vanilya
Kakaolu Kat İçin;
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı irmik
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kakao
80 gr bitter çikolata
Hazırlanışı:
Derin bir tencereye 1 paket vanilya ve 2 su bardağı vişne suyunu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim sonra ılınmaya bırakalım.Ilıyınca kek kalıbını ıslatıp muhallebiyi kek kalıbına dökelim. Başka bir tencereye 2,5 su bardağı süt 6 yemek kaşığı irmik,6 yemek kaşığı şeker, 1/2 çay bardağı Hindistan cevizini muhallebi oluncaya kadar pişirelim ve ocağın altını kapatalım. 25.gr tere yağını ve 1 paket vanilyayı iyice karıştırıp ılınmasını bekleyelim.Daha sonra kalıbın üstüne dökelim.Kakaolu kat içinde; 2 su bardağı süt,5 yemek kaşığı irmik,5 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı kakao'yu bir tencerede muhallebi oluncaya kadar pişirelim .Ocağın altını kapattıktan sonra 80.gr. bitter çikolatayı içinde erimeye bırakalım.Bu karışımında ılınmasını bekleyelim ve kek kalıba dökelim.1 Gece önceden yapıp buzdolabında bekletirsek kek kalıptan daha güzel çıkıyor hemde tat olarak harika oluyor.
Not: Kek kalıbını ıslatıp dökerseniz yapışmasını engellemiş olursunuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder