İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

11 Mart 2015 Çarşamba

Mahlepli Poğaça

 
 
Malzemeler:
 
4 Su bardağı un
1/2 paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
 
 

Üzeri için:

Yumurta sarısı
Susam


Yapılışı:

Unu karıştırma kabına alıyoruz. tuzunu ve mahlebini koyuyoruz. Ortasını havuz gibi açıp yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sıvıyağı ve sütü döküyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Ilık su döküyoruz. Önce ortadaki sıvıları karıştırarak mayayı eritiyoruz. Ortadaki malzemeleri karıştırdıktan sonra kenardan un alarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan bezeler koparıyoruz. Poğaça şeklini verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine poğaça hamurlarını diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Susam serptikten sonra hamurları mayalandırmaya bırakıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder