Fincan tatlısını ilk defa yaptım ve bir arkadaşıma götürdüm. Alışılmış olan, tavuk göğsü görünümünden farklı olan bu tatlının yapılışı hem çok kolay hem de çok şık. Misafirlerinize de
değişik sunumu olan bu tatlının tarifini vermek istiyorum.
1 kilogram
süt
3 kahve
fincanı(Türk) şeker
3
kahve(Türk) fincanı un
1 paket
vanilya
Üzeri için;
1 su bardağı
Hindistan cevizi1/2 paket Çikolata Sosu
15 adet
fındık
Yapılışı;
Muhallebiyi
yapacağımız orta bir tencereye sütü alalım üzerine un ve şekeri
ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Ocağın
altını kapatalım ve bir paket vanilyayı ekleyelim.Karışımı
mikserden geçirelim. Kahve
fincanlarını ıslatalım. İçerisinde az da olsa biraz su eklersek çıkarması daha
kolay olur. 15 fincanın içerisini ilk önce Hindistancevizine bulayıp daha sonra muhallebi ile dolduralım.Dolaba
soğumaya bırakalım. Bir gece önceden yapılırsa hem daha güzel, hem de fincandan çıkması daha rahat olur. Soğuduktan sonra ters çevirelim ve sallayalım.Kahve
fincanı içerisinden zarar vermeden çıkarmaya çalışalım.Üzerlerini
tekrar Hindistan cevizi ile süsleyelim.Son olarak
da üzerlerine çikolata sosu
döküp, fındık ile süsleyip servis edelim.
Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder