İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

28 Ekim 2014 Salı

Çemenli Yumurta

 
Kayserili Olup'ta çemenli yumurtayı  bilmeyen, yapmayan yoktur herhalde. İlk  zamanlar hoşuma gitmese de şimdilerde ise kahvaltımın favorisi.
 
Yapılışına Gelince;
 
 
Kişi sayısına göre
 
2 Kişilik
 
2 Yumurta
1 Tatlı kaşığı çemen
1 Tatlı kaşığı  tereyağı
 
 
Tereyağını tavaya koyup eriteceğiz sonra çemeni koyup biraz yakmadan kavuracağız. Daha sonra yumurtaları koyup hafif pişirdikten sonra ister maydanozlu isterseniz sade bir şekilde servis yapabilirsiniz.
 
Şimdiden afiyet olsun.....
 
 
 

 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder