Mantı Börek
Malzemeler:
3 Yufka
1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı su
İç malzeme :
250 gr kıyma
1 soğan
Arzuya göre baharat çeşitleri
Yapılışı:
Eritilmiş tereyağı ve suyu koyup karıştıralım.Daha sonra yufkaları üst üste koyup içlerine karışımı sürelim.Yufkaları aynı mantı şeklinde ( mantıdan daha büyük) kesip içlerine kıymalı harcı koyup muska şeklinde kapatalım. Sonra yağlı kağıtlı tepsiye kapatılmış tarafları alta gelecek şekilde sıkça tepsiye yerleştirelim.Üstüne kalan sosu döküp pişirelim.
Sıcak ve sarımsaklı yoğurt ile servis yapalım..
Afiyet Olsun........
UYUZ HARİKA YEMEKLERİ KOYUPTA İNSANLARIN İŞTAHINI KABARTMA
YanıtlaSil