Havuçlu,Tarçınlı, Fındıklı ve Üzümlü Kek Tarifi:
3 Yumurta
1 Su bardağı Şeker
1 Su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 Su bardağı un
2 Kabartma tozu
1/2 Su bardağı rendelenmiş havuç
1/2 Su bardağı fındık
1/2 Su bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
Gelelim Yapılışına;
Yumurta ve şekeri iyice çırpalım.Daha sonra süt ve sıvı yağı koyup tekrar çırpalım.Unu bir kaba eleyip elediğimiz unun içine üzümü tarçını fındığı ve havucu koyup bir güzel karıştıralım.Kıvamı sıvı bir şekilde yapıp kek kalıbımıza koyalım.Daha sonra 170 dereceye koyup 20-25 dakika pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder