İstanbul'da yaşayan hayatı yaşamayı seven yeni tatlara açık olan 2 çocuk annesi.

7 Şubat 2013 Perşembe

Erişte

 
 
Yeter artık değil mi? Özümüze dönme zamanı geldi de geçiyor bile.Bugün sizlere herkesin bildiği Özellikle Konya yöresine ait Erişteyi taktim etmek istiyorum. Biz konyalıların en meşhur çok meşakatli olan erişte, hem çok lezzetli hemde çocuklar için çok besleyicidir.İçinde un ve fazlasıyla abartısız 100 adet yumurta bulunan erişte tam bir besin deposu ve kurtarıcımızdır. Hazırlaması 5-7 dakikanızı bile almaz.
 
 
Eriştenin Yapılışı;
 
 
Bizde paket olmadığı için 5 avuç erişteyi kaynayan yağlı tuzlu suda 10 dakika haşlanır.Daha sonra ise süzülür. Tavada 2 kaşık tereyağını eritip süzülen eriştenin içine konulur. İsteyen üstüne tulum peyniri,beyaz peynir, ketçap, yada yoğurt ile servis edilir.
 
 
Afiyet Olsun......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder